İMALAT ALANLARIMIZ

Okul/Hastane

İlkokul, ortaokul, lise, üniversite, özel okul, vakıf üniversitesi, özel eğitim kursları vb. yapılarda çatı tadilatı, cephe tasarımı ve cephe tadilatı, ısı yalıtımı, ses yalıtımı, iç cephe tasarımı, boya, badana, spor salonu, konferans salonu tasarımı ve tadilatı, zemin döşeme, asma tavan, merdiven kaplama vb. yapı uygulamalar yapının güvenliği ve bakımı açısından oldukça önemli işlemlerdir.

Okul ve eğitim kurumlarında yapı tadilat uygulamaları ve süreç işleyişlerine Eğitim Kurumlarında Bakım, Onarım ve Tadilat İşleri Genelgesi’nde açıkça yer verilmektedir. Okul ve eğitim kurumlarında tadilatların yılın hangi dönemlerinde yapılması ve süreçin nasıl işlemesi ile ilgili tüm detaylar söz konusu genelge içinde yer almaktadır.

Okullarda çatı ve cephe tadilatları oldukça önemlidir. Okullarda genel olarak kiremit çatı veya metal çatı çeşitleri tercih edilmektedir. Düzenli olarak oluk yenileme ve çatı bakım ve tadilatların yapılması, su yalıtımının olması yağmur, dolu, kar yağışı gibi hava olaylarında oluklarda taşmaya ve çatıda sızıntı yaşanmasına engel olmaktadır. Okul çatısında meydana gelen çatlak vb. oluşumlar çatı katında nem ve rutubet oluşumuna neden olabilmektedir. Rutubet ve nem oluşumu solunum yolu hastalıkları için ciddi bir risk teşkil etmektedir. Bu nedenle okullarda çatı tadilatı, cephe ısı yalıtımı ve su yalıtımına özellikle önem verilmesi önerilmektedir.

Isı yalıtımı ve mantolama uygulamaları enerji tasarrufu sağlanmasında birincil etkiye sahiptir. Aynı zamanda okul binasının yapısal anlamda güçlendirilmesine de katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra dış cephe ve iç cephelere boya ve sıva uyglamaları da düzenli olarak yapılmalıdır.

Okul ve/veya eğitim kurumu olarak kullanılacak yapılarda genel olarak sınıflar bölme duvar uygulamalarıyla bölünmekte ve birbirinden bağımsız hale getirilmektedir. Sınıfların iç cephelerine ve özellikle iki sınıf arasında ortak olarak kullanılan duvarlara ses yalıtımının yapılması eğitim kalitesini arttırmak açısından gerekli görülmektedir. Sınıf, koridor ve lavaboların (WC) zemin döşemeleri de öğrencilerin güvenliği açısından önemlidir. Bu noktada uygulanan zemin döşemesi ve merdiven döşemesinin su vb. madde ile kayganlaşmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Düzgün ve doğru şekilde uygulanan tüm tadilat ve yapı uygulamaları özellikle okul binalarında uzun yıllar kullanılabilmektedir. Bu noktada önemli olan tadilat işlemini yapacak olan yapı firmasının seçimidir.

Akademik Yapı olarak biz okul ve eğitim kurumları için;

Kiremit çatı

Metal çatı

Çatı tadilatı

Oluk yenileme

Dış cephe sıva ve boya

İç cephe sıva ve boya

Mantolama

Isı yalıtımı

Ses yalıtımı

Su yalıtımı

Yangın yalıtımı

Tesisat yalıtımı

Tabela

Spor salonu tasarımı

Zemin kaplama

Merdiven kaplama

Soyunma odası yenileme

Kantin imalatı

Sert zemin kaplama

Dinlenme alanı imalatı

Sınıf ve koridor bölme duvar imalatı

Asma Tavan

Atatürk büstü imalatı

Atatürk köşesi tasarımı

Çevre uygulamalar