UYGULAMALARIMIZ

Su Yalıtımı

Kelime anlamı itibariyle bir yapının veya nesnenin suya dayanıklı veya su geçirmez olması, sudan ve nemden etkilenmemesi, belirli koşullar altında suya direnç göstermesi işlemi olarak tanımlanmaktadır. Teras çatı da dahil olmak üzere yapıların kullanım ömrünü arttırmak, yağmur, kar, nem vb. etkenlere bağlı olarak aşınma, sızıntı vb. durumlara karşı dirençli hale getirilmesi için çeşitli yapı kimyasalları kullanılarak yapılan yalıtım uygulamasına su yalıtımı denilmektedir.

Su yalıtımı, su ve yağmur gibi olayların etkisiyle binalarda ve yapılarda korozyon oluşumlarını engellemek için uygulanmaktadır. Yaşam alanlarında nemlenme, küflenme ve rutubet başta solunum yolu rahatsızlıkları olmak üzere pek çok sağlık sorununa neden olabilmektedir. Bu sebeple su yalıtımının binaya uygulanması sağlık açısından oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra su yalıtımı binanın kullanım ömrünün uzatılmasında, beton ve donatıların dayanıklılığının arttırılmasında da etkin rol oynamaktadır.

Çatılarda Su Yalıtımı

Çatı, binanın atmosferle ilişkisini kesen en üst yapı birimidir. Yağmur, kar vb. atmosfer olayları sonucunda çatıda meydana gelen sızıntılar hem çeşitli sağlık sorunlarına hem de yapının kendisine zarar verebilmektedir. Bu noktada çatıda su yalıtımının yapılması oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Temelde Su Yalıtımı

Temelde su yalıtımı, bina henüz inşaat halindeyken bina temeline uygulanması önerilen su yalıtım sistemidir. Temelde su yalıtımı, bina temelinin yeraltı sularından, deprem etkisiyle oluşan su ve nemden, toprağın nemli yapısından vb. etkenlerden korumak için bina temeli yapımında uygulanan su yalıtım işlemine denilmektedir.

Havuz/Depo Su Yalıtımı

Havuz ve su deposu gibi su biriktirme işleminin yapıldığı alanlarda su sızıntılarının önüne geçilmesi için su yalıtımı yapılmalıdır. Havuz/depo su yalıtımı işlemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur yalıtım için kullanılan malzemenin havuz suyuna veya içme suyuna zarar vermeyecek özellikte olmalıdır.