UYGULAMALARIMIZ

Çevre Düzenlemesi

Peyzaj düzenlemesi olarak da bilinen çevre düzenlemesi, bahçeler, parklar, havuzlar, caddeler, meydanlar gibi kentsel yaşam alanlarının dekore edilmesi işlemi olarak tanımlanabilmektedir. Çevre düzenlemesi için yapı bilgisi, estetik, statik çizim bilgisi gibi bir takım teorik bilgi bilmek ve bu bilgileri yaratıcı bir şekilde uygulayabilmek gerekmektedir.

Yaşamsal alanların göze daha güzel görünmesi, daha estetik bir görünüm oluşturulması için özellikle tercih edilen çevre düzenleme işlemleri, genel olarak insanları rahatlatan, huzur veren ve ilgi uyandıran bir özelliğe sahiptir. Ev, ofis, cafe, restaurant ve otel gibi mekanların açık alanlarında çevre düzenlemesinin yapılması son derece önemlidir.

Çevre düzenlemesi genel olarak doğal, kültürel, kırsal, kentsel, endüstri, yol, orman ve turistik çevre düzenlemeleri olarak farklı kategoriler altında ele alınabilmektedir. Söz konusu bu kategorilerin her birinin kendine özgü tasarımsal özellikleri bulunmaktadır.  Çevre düzenlemesinde dekoratif aksesuarlar yanı sıra zemin döşemeleri önemli bir yer tutmaktadır. Sert zemin, yeşil alan ve karo döşemeler sıklıkla kullanılan zemin döşemelerindendir.

Sert Zemin

Çoğu zaman sert ve dayanıklı kimyasal veya yapı malzemelerinden oluşan zemin döşemeleridir. Beton, epoksi, mermer, granit, bazalt vb. sert, dayanıklı ve uzun ömürlü yapı malzemelerinden oluşan zemin döşemeleri bu tür zemin döşemelerindendir. Sert zemin döşemeleri yağmur, kar, rüzgar gibi hava olaylarına karşı dayanıklılık göstermektedir.

Yeşil Alan

Park ve bahçelerde sıklıkla karşılaştığımız cim uygulamaları yeşil alanlarda en sık kullanılan zemin kaplama malzemesidir. Çim zemin kaplamanın yanı sıra ağaçlandırma, çiçek vb. ekim ve tasarım uygulamaların tümü yeşil alan çevre düzenlemesi içerisinde yer almaktadır.

Karo Zemin

Karo bir tür seramiktir. Seramik malzemelerin çeşitli ebatlarda levhalar halinde üretilmesi ile elde edilmektedir. İç mekanlarda mutfak, banyo, ofis vb. alanlarda duvar ve zemin kaplama malzemesi olarak kullanılmaktadır. Dış çevre düzenlemelerinde de benzer şekilde zemin kaplama malzemesi olarak kullanılabilmektedir.